lauantai 20. elokuuta 2016

Lennu 1 v. ja kesän treenejä

Heinäkuussa Lennulle tuli 1 vuosi täyteen! Melkein salaa tuuletin, kun tajusin, ettei meidän ole tarvinnut käydä eläinlääkärillä ensimmäisen vuoden aikana kuin rokotuksilla. Toivon kanssahan epäonni alkoi jo koiran ollessa 7 kk ikäinen, joten tuuletukselle todellakin olisi ollut nyt aihetta. Läpivalaisuun vien Lennun täsäs syksyn päälle, joten vielä on jännitettävää..

Kesä meni ohi hujauksessa, meillä raksahommat painoi päälle pahemman kerran ja väsymys alkoi olla sitä luokkaa, että kaikki ylimääräinen piti karsia. Tosin jos ylimääräistä aikaa oli edes vähän, käytin sen Lennun kanssa treenaamiseen tai koirien kanssa lenkkeilyyn. Valintoja. Nyt alkaa talo olemaan siinä vaiheessa, että kohta voi oikeasti aloittaaa normaalin elämän. Kattoremontti on jo kovasti voiton puolella, joten odotan että se on ohi niin sitten saa huokaista.

Mutta ollaan me päästy kesällä treenaamaankin, Heli kävi kesäkuussa kouluttamassa ja itseasiassa tulee tänään ja huomennakin pitämään tehotreenit. Lennu on alkanut kuumua aksassa, mutta hyvällä tavalla. Kontaktit sujuu jo aika hyvin, häiriötä kestää ihan jees ja ei varastele enää hirveästi, eli siis lähtee vasta vapautuksesta. Keinua otettiin tällä viikolla kokonaisena, puomia ollaan otettu viimeviikolla. Lennu tippui puomilta kun juosi niin hirveetä kyytiä, ja tippumisen jälkeen kevensi etujalkaa. Pari päivää meni ennen kuin oli puhdas, joten toivotaan että säikähdyksellä selvittiin.

Kepeillä vahdoinkin tekniikkaa, Heli suositteli edes kokeilemaan kujakeppejä, joita kohtaan mulla on ehkä ollut vähän asennevammaa.. :D Ja voi vitsit, nehän toimii Lennulla! Kohta saa vetää kepit suoraksi, näyttää vähän siltä että tulee nopeat ja itsenäiset kepit. Tosin aloitus paikkaa pitää vielä vahvistaa.


Ja käytiin me kesän aikana parit mölliaksat, molemmissa luokat joissa on putkia ja hyppyjä. Halusin nähdä reagoiko Lennu vieraisiin paikkoihin ja esteisiin.. Ei reagoinut, teki täysillä niinkuin kotonakin! Tosin muussa käyttäytymisessä on parantamisen varaa, kentän laidalla on haastavaa odottaa, heti kauhea kyttäys ja ryysiminen päälle.


Mutta tästä jatketaan ja treenaillaan, kohta Helin tiukkaan syyniin, jospa saadaan vinkkejä miten keinua lähdetään treenaamaan jatkossa :) Ja varmasti paljon muuhunkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti